Dine rettigheter som flypassasjer

Kjenn rettighetene dine på forsinkede, kansellerte og overbookede flyreiser

FLYSELSKAPET AVVISTE KRAV
Henriette mistet flyet sitt i Frankfurt på grunn av forsinket boarding i London. Hun sendte selv krav om kompensasjon til flyselskapet, men ble avvist, og kom til oss for å få hjelp. We tok flyselskapet til retten og sikret Henriette hennes rettmessige kompensasjon.
HENRIETTE GA IKKE OPP OG FIKK 2500 KR.

Flypassasjerers rett til kompensasjon for forsinkelse av fly, avbestilling av fly og avvisning på ombordstigning er vedtatt i EUs forordning 261/2004. Forskriften må sikre at du som flypassasjer har samme passasjerrettigheter uavhengig av hvilket flyselskap du flyr med.

Reglene er sammensatte, og Flyforsinkelser.no fører for tiden rettslige forhandlinger mot flyselskapene for ytterligere å avklare hvilke omstendigheter som gir rett til erstatning. Ved å følge en av lenkene nedenfor, kan du lese mer om rettighetene dine i forbindelse med de forskjellige hendelsene:


Når dekkes reisen din av forskriften?

Medlemsstatene i EU-forordningen er alle EU-land, inkludert Norge, Island, Sveits og det vestlige Balkan.

Om du har krav på erstatning avhenger også av hvilket flyselskap du reiser med på avstand. Vi har oppsummert reglene slik at du enkelt kan se om du er dekket på reisen:


Avgang i medlemsland - Ankomst i medlemsland

Alle flyselskaper

Avreise i medlemsland - Ankomst utenfor medlemsland

Alle flyselskaper

Avgang utenfor medlemsland - Ankomst i medlemsland

Flyselskaper basert i medlemsland

Merk! Det kan også være passasjerrettigheter utenfor EUs medlemsland. Hvis flyreisen din ikke er dekket av europeiske passasjerrettigheter, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt, Pakkereisenemnda eller Forbrukerrådet.


Beregn din kompensasjon