Støtt opp om en grønnere verden

Plant et tre på vår regning, mens du venter på kompensasjonen din

Flyforsinkelser.no samarbeider med Global Climate Institute og WeForest om treplanting i Etiopia, Zambia og India. Når du sender inn et krav til oss, har du derfor muligheten til å plante et tre på vår bekostning.

Samarbeidet med Global Climate Institute er en del av et større treplanteprosjekt. Formålet med prosjektet er å plante ny skog og gjenopprette eksisterende skogsområder i samarbeid med lokale bønder i India, Etiopia og Zambia. I tillegg til treplanting samarbeider partnerne våre med lokalsamfunnet for å finne bærekraftige løsninger for å unngå avskoging og forbedre landbruketeknikker. Konvertering til bioenergi, honningproduksjon, installasjon av energieffektive ovner og etablering av lokale planteskoler er noen av aktivitetene i landene.

Treplanting og de medfølgende prosjektene har mange fordeler for lokalområdet: flere bønder får muligheten til å bli mer utdannet og få ekstra inntekt, økt biologisk mangfold, risikoen for erosjon reduseres og vannet holdes i jorden og trerøttene i stedet for å fordampe. I tillegg bidrar treplanting til å absorbere CO2 fra atmosfæren og dermed bekjempe global oppvarming.

Du kan lese mer om prosjektet HER.

5 tips for mer klimavennlige flyreiser

Det er mange måter å støtte en grønnere verden på: Du kan plante trær, kjøpe lokale og sesongbaserte råvarer, spise mindre kjøtt, bruk mindre plast og mye mer. Imidlertid er en av de største synderne i CO2-regnskapet flytur. Her får du fem tips for å gjøre reisen litt mer klimavennlig.

 1. Velg direkte ruter
  Fly slipper ut mest CO2 når de letter og landet. Hvis du flyr direkte letter og lander du bare en gang, og derfor er ditt CO2-avtrykk mindre enn når du reiser med mellomlandinger.

 2. Velg diodrivstoff
  Flere og flere flyselskaper benytter biodrivstoff på visse ruter. Hold deg oppdatert, så du kan velge det grønneste flyselskapet for neste flytur.

 3. Reis på økonomiklasse
  Det kan være færre passasjerer på førsteklasse og bedriftsklasse på grunn av de større setene. Selv om det er fristende å velge de mer komfortable setene er det også de som bruker mest drivstoff per passasjer. Når du reiser på økonomiklasse, bidrar du med å sikre flere passasjerer per fly og dermed gjennomsnittlig lavere CO2-forbruk pr passasjer.

 4. Reis lett!
  Begren bagasjen din: jo tyngre flyet, desto høyere drivstofforbruk. Derfor bør du tenke en ekstra gang om du trenger alt i bagasjen din.

 5. Unngå vanndamp
  Drikkevann krever opptil 2000 ganger mer energi å produsere enn vann fra springen. Tenk derfor på å ta med en drikkeflaske som du kan fylle opp på flyplassen før avreise - i så fall er vann fra springen trygt å drikke!
Opprett sak og plant et tre