Kompensasjon for mistet flyforbindelse

Kompensasjon ved mistet flyforbindelse

MISTET FORBINDELSESFLYET
På vei til New York mistet Hanne og Mia deres forbindelsesfly i London, fordi deres første fly landet en time og 45 minutter senere enn forventet.
NÅ HAR DE MOTTATT 11.400 KR. I KOMPENSASJON.

Rakk du ikke flyforbindelsen din under en mellomlanding på grunn av en forsinkelse eller kansellering av forrige fly? Du kan være kvalifisert til kompensasjon. I EU-dom C-537/17 av 31. mai 2018 ble det klargjort at EU-forordning 261/2004 gir rett til kompensasjon ved manglende flyforbindelse når følgende betingelser gjelder:


  • Reisen er booket som en gjennomgående billett (med en bestillingsreferanse for hele reisen, inkludert både innkommende og utgående fly til/fra flyplassen du reiser til)
  • Du er minimum 3 timer forsinket ved ankomst til ditt endelige reisemål i forhold til din opprinnelige ankomsttid på grunn av din mistede flyforbindelse
  • Forsinkelsen til transittflyplassen din skyldes ikke ekstraordinære omstendigheter som er utenfor flyselskapets kontroll.
  • Minst ett av flyene må reise fra en flyplass i en EU-medlemsstat eller betjenes av et flyselskap basert i en EU-medlemsstat

Dine rettigheter dersom du mister flyforbindelse

Hvis de ovennevnte betingelser gjelder kan du være kvalifisert for kompensasjon på mellom 250 Euro og 600 Euro per person, avhengig av omstendighetene og lengden på forsinkelsen.

I tillegg kan du være kvalifisert til kompensasjon for måltider og hotellutgifter. Les mer om hvordan du får refundert for ekstrautgifter i seksjonen kompensasjon for ekstra kostnader.

Beregn din kompensasjon